Qui som?

Hi ha d’haver una altra manera de beure

Les Contrabandistes neix amb l’objectiu de servir de cervesa i infraestructura (barres, tiradors i neveres) a festivals i esdeveniments culturals i socials. I dotant-los amb cervesa cooperativa i artesana i, així, aconseguir eliminar la dependència de les grans marques que tenen actualment aquests espais.

La cooperativa és fruit de la unió de dues necessitats a les quals dona resposta. Per una banda, la de les petites cerveseres cooperatives del territori, que uneixen esforços, coneixements i aprenentatges per dotar-se d’unes infraestructures i oferir uns serveis als quals difícilment podrien accedir per separat.

En paral·lel, altres entitats de l’economia social i solidària, com la Fundació Esperanzah o les cooperatives Cal Cases, Frescoop, Txarango o Dies d’agost, unien esforços a finals del 2019 i, a través del Programa Singulars impulsat pel Departament de Treball de la Generalitat, començaven a bastir el projecte que, unit al de les cerveseres cooperatives, ha donat com a resultat Les Contrabandistes. 

Una contradiccio menys als espais autogestionats

Quantes vegades hem compartit discursos transformadors sota emblemes de grans marques que no ens representen? Segurament massa. Amb Les Contrabandistes ens reapropiarem dels nostres espais d’oci des del consum conscient, de proximitat, amb pràctiques cooperatives i que transformin les relacions comercials.

JUNTES SOM MES FORTES

Ja abans de la l’arribada de la crisi sanitària i econòmica era necessari unir-nos per arribar més lluny i fer les coses millor. Després de la Covid, encara més. És necessari crear resiliència per resistir ara, i al que probablement vindrà. Estem a punt per quan l’oci i la cultura aixequin el teló.

Les sis cerveseres que participen ara mateix en el projecte són Capfoguer, de Santa Coloma de Gramenet; Cornèlia, de Cornellà de Llobregat; Subversiva, de Vallbona d’Anoia; La Bordeta, de Barcelona; Júpiter, del Pont d’Armentera i Lo Vilot, d’Almacelles. Totes elles són cooperatives i tenen fàbrica o obrador de cervesa artesana. S’uneixen per ser més fortes i per poder servir a un tipus d’esdeveniments que per separat, no podrien. 

 

Les productores